+31 (0)6 1 356 356 1
Oosteinderweg 210, 1432BA Aalsmeer

Kampioen Cayman cup 2021

Zoals bijna iedere jongen had ik op mijn tiende al de wens ooit een Porsche te kopen. Na verschillende straatauto's van Porsche en de klassieke 356 werd het tijd voor de volgende stap.

Ik had al jaren de wens om te gaan racen maar door tijd gebrek in verband met mijn bedrijf lukte dat niet. De familie Verkerk kende ik nog van de 356 club en via RaceForFun werd het heel eenvoudig om in te stappen. Een Porsche 944 kopen, je licentie halen en zij verzorgen de stalling, het onderhoud, het vervoer en de assistentie op het circuit. Heel goed betaalbaar en racen in je eigen geliefde merk met allemaal mannen die dezelfde passie delen.

Drie jaar geleden ben ik overgestapt naar de Cayman S, een klasse hoger inmiddels genaamd de ‘Cayman cup'. In deze klasse ben ik het ieder jaar een beetje beter gaan doen. In 2019 werd ik derde. In 2020 werd ik tweede. Jean-Paul en ik hadden een gelijk aantal punten maar hij had meer overwinningen en dus ging het kampioenschap in dat jaar naar hem. Dit seizoen begon niet echt goed. De concurrentie was heftig. Na het aanschaffen van een andere Cayman met PDK moest ik erg wennen en kreeg ik te maken met enkele technische problemen welke door Patrick Verkerk perfect werden opgelost en de auto uiteindelijk betrouwbaar werd met een hele goede wegligging.

Naarmate het seizoen vorderde ging het steeds beter. Met steeds meer overwinningen kwam ik steeds dichter bij mijn grootste rivaal Robert maar zelfs bij aanvang van de finaleraces op Zandvoort ging ik er van uit het kampioenschap eigenlijk niet meer binnen te kunnen halen. Tijdens de eerste race kwam de regen met bakken naar beneden. Uiteindelijk wist ik alle drie de races te winnen waardoor ik voor het eerst met voorsprong kampioen ben geworden. Thuis zijn ze nooit blij met de bekers maar deze wisselbeker mag voor een jaar prominent in huis staan. Voornamelijk omdat ze (nog) niet weten hoe geweldig groot deze beker is.

Nu ik kampioen ben geworden wil ik de komende jaren iets meer afwisselen en wellicht ook in de RS klasse gaan rijden met mijn Cayman GT4. In december heb ik mijn eerste races gereden met de GT4 in Portugal op het circuit van Portimao. Daar heb ik de GT winter series gereden tussen grote kanonnen. Dan rijd je gewoon weer achter in het veld maar dat maakt het plezier niet minder maar juist weer leuker!

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Uw gegevens