+31 (0)6 1 356 356 1
Oosteinderweg 210, 1432BA Aalsmeer

PCR race 1 Hockenheim 26/27 maart 2022

De eerste race van het PCR seizoen vindt plaats op het circuit van Hockenheim in Duitsland.
Met 7 auto's reizen we af naar dit beroemde circuit in Baden-Wurtemburg. Ooit officieel geopend in 1932 als test circuit voor Mercedes had het circuit maar liefst 12 onverharde kilometers. De huidige baan werd gevormd in 2002 en heeft heel wat grote kampioenen op het asfalt mogen verwelkomen.
De PCR rijdt hier samen met de Duitse Porsche Cup Historic Challenge. Dat klinkt wat bejaard maar dat is het geenszins. Verwacht geen enorm veld met klassieke wagens maar meer alle modellen tot 2017. Voor dit evenement hebben wij vijf wagens voor de Cayman klasse meegenomen, een 968 die een unicum blijkt te zijn en een 991 GT3 die in een zwaardere klasse valt.
Op vrijdag wordt er getraind voor diegenen die daar zin of behoefte aan hebben. Hockenheim is een uitdagend circuit. Pittig voor de remmen met hoge snelheid sectoren afgewisseld met uitdagende bochten. Op zaterdag wordt er gekwalificeerd en worden de auto's klaargemaakt voor de zondag. Na een gezellig diner met de Nederlandse PCR delegatie gaan de mannen op tijd naar bed om fris te zijn voor de races de volgende dag.
Op zondag zijn er twee races waarvan de eerste voor nagenoeg iedereen positief verloopt. Geen noemenswaardige mankementen of schade aan de wagens en een hele bubs aan PCR rijders mogen het podium op. Het is maart maar erg warm op het circuit dus de mannen moeten goed voor zichzelf zorgen terwijl wij de auto's onder handen nemen. Race twee kent al snel een uitvaller met een kapotte rem leiding. De tweede meldt zich niet veel later in de pits vanwege een drift die niet helemaal gepland was waardoor er wellicht schade zou zijn aan de onderzijde van de auto. Na een snelle check bleek het mee te vallen en de race wordt uitgereden. Helaas raken twee Caymans elkaar in het heetst van de strijd waardoor er wat bumper schade is. Geen contactsport maar toch gebeurt het soms hoezeer de mannen het proberen te vermijden.
Opnieuw mogen een hele rits rijders het podium op en klapt de rest netjes voor de overige 12 klassen. Met tintelende handjes en veel goud glimmende plastic bekers is het tijd om op te ruimen en de auto's in de vrachtwagen te laden voor de terugreis. 17 April zijn de ongekend populaire Paasraces op circuit Zandvoort dus we hebben een hoop werk om alle auto's weer raceklaar te maken.

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Uw gegevens