+31 (0)6 1 356 356 1
Oosteinderweg 210, 1432BA Aalsmeer

PCR race 3 circuit Zolder 5 mei 2022

12 auto's nemen we voor onze klanten mee naar het Terlaemen circuit in België ook wel bekend als 'Zolder’. Hier rijden de coureurs van de Porsche Club het derde event van het jaar. Bekend van de Formule 1 en DTM biedt Zolder een vooral technische uitdaging. Met 10 bochten, 3 chicanes en 4 km lengte is het een circuit wat veel coureurs op het verlanglijstje hebben staan.

Dit jaar rijden we op een ‘geluidsdag’ oftewel; je mag zoveel herrie maken als je wil. Een jaar geleden werd de wedstrijd verreden op een ‘normale’ geluidsdag en hoewel de Belgen een wat hoger geluidslimiet hebben dan in Nederland het geval is werd de helft van het veld te luid bevonden.

Dus nu mogen de heren de wagens lekker laten brullen en hoeven we tijdens de dag geen wiel uit te vinden om de uitlaat te dempen.

Tijdens de eerste race raakt Ronald de barrier en blijkt schade te hebben. Zijn wagen kan op de trailer en zijn dag zit erop. Doordat Ronald de bandenstapels in ging liggen de banden en zand overal en moeten de marshalls flink aan de bak om het circuit weer schoon en veilig te maken. Hier hebben ze minimaal 20 minuten voor nodig en dus loopt het race schema uit met als gevolg dat de overige twee wedstrijden ingekort worden.

Aan het einde van de dag is er een mooi podium vol lachende coureurs. De meeste althans want bij sommigen gaat het niet lekker of gaat er iets stuk. Heel vervelend als je zin hebt om een dag te racen maar helaas blijft het een mechanische sport en gaan er ook voor ons onverwacht dingen stuk. Het minst leuke van het racen....

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Uw gegevens